petreceri aniversare pentru copii

Yuhuhu Land – probabil cel mai frumos loc de joacă pentru copii din București

Toți copiii pot fi creativi dacă li se oferă mediul potrivit unde creativitatea lor poate să înflorească. Creativitatea este o componentă cheie a sănătății și a fericirii, precum și o abilitate de bază, de aceea este important să îi ajutăm pe copii să își dea frâu liber creativității. Este o abilitate care le va colora copilăria și care le va fi de folos pe parcursul întregii vieți. 

Creativitatea nu se limitează doar la exprimarea artistică și muzicală ci este, de asemenea, esențială pentru știință, matematică și chiar și pentru inteligența socială și emoțională. Yuhuhu Land vine în ajutorul părinților care doresc să întărească și să hrănească creativitatea copilului lor. 

Iată doar câteva motive pentru care Yuhuhu Land este probabil cel mai frumos loc de joacă pentru copii din București, recomandat totodată și pentru stimularea creativității celor mici:

Este un mediu de joacă creativ

Yuhuhu Land îi întâmpină pe copii într-o atmosferă creativă, oferindu-le puterea de a gândi în afara cutiei și de a veni cu idei noi și diferite. Și acasă puteți stimula creativitatea copilului. De exemplu, în timpul cinei sau în timp ce vă uitați la televizor puteți să îi spuneți copilului să se gândească la idei noi de petrecere a zilelor de weekend sau să inventeze o poveste folosindu-și propria imaginație. Yuhuhu Land pune accentul pe activități creative, în care copiii generează idei noi, iar în urma acestui proces, capătă mai multă încredere în ei înșiși. 

Reprezintă o resursă creativă

Deși putem achiziționa de pretutindeni o varietate de jucării și jocuri care vin însoțite de un set strict de reguli sau instrucțiuni, este foarte important să îi lăsăm pe copii să se joace liber și, eventual, să inventeze jocuri după propriile lor reguli. Copiii au nevoie de mult timp pentru joacă nestructurată, deoarece acest tip de joacă încurajează cel mai mult creativitatea și imaginația. Yuhuhu Land încurajează jocul nestructurat, supraveghind totuși copiii cu mare atenție și oferindu-le îndrumarea de care au nevoie, dar fără a interveni prea mult în direcția jocului. Aici îi așteaptă pe copii o atmosferă plină de creativitate, materiale artistice și tot felul de recuzite care stimulează creativitatea. Fără o direcție, resurse și un spațiu stabilit, creativitatea celor mici nu poate lua aripi. 

Oferă copiilor libertate și autonomie

Copiii nu au nevoie de șefi, ci de părinți blânzi. Totuși, pentru un părinte este dificil să nu îi fie teamă de nimic, mai ales când pretutindeni sunt obstacole cu care copilul s-ar putea confrunta. Cu toate acestea, constrângerile externe reduc flexibilitatea gândirii. Și părinții, și educatorii, trebuie să le permită copiilor libertatea și autonomia de a-și explora ideile și de a face ceea ce își doresc. Yuhuhu Land știe cât de important este ca micuții să beneficieze de libertate și autonomie, așa că aici copiii se vor putea juca după cum doresc într-un mod sigur și distractiv. 

Încurajează gândirea divergentă

Yuhuhu Land încurajează foarte mult și gândirea divergentă, care din nou, este o abilitate esențială de viață. Copiii își vor folosi procesul de gândire pentru a genera idei creative prin explorarea multor soluții posibile. Gândirea divergentă se concentrează pe găsirea mai multor rute către o soluție sau către posibilități alternative la orice provocare. Gândirea divergentă este atât de importantă deoarece poate fi folosită în orice domeniu al vieții, fie că este vorba de o problemă de matematică sau de decizia de a se muta la o altă școală. Atunci când se joacă în echipă, copiii pot colabora și pot discuta argumentele pro și contra, găsind astfel răspunsuri alternative la o problemă. 

Părinții care doresc să încurajeze creativitatea copiilor lor, sunt invitați să exploreze lumea de poveste de la Yuhuhu Land. Aici, copiii sunt motivați intrinsec, sunt încurajați să gândească flexibil și divergent, să colaboreze cu alți copii, dobândind astfel noi abilități care îi vor ajuta pe tot parcursul vieții. 

No Comments

Leave a Comment

Articole recente

petreceri aniversare pentru copii

Petreceri aniversare pentru copii

iunie 20, 2022

petreceri aniversare pentru copii

Yuhuhu Land – probabil cel…

iunie 20, 2022

x